Skip to content Skip to footer
Hallo!

Tekstbureau Rietveld is een eenmanszaak, opgericht door Alfred Rietveld:

Al van jongs af aan heb ik een grote passie voor taal. Tekstschrijver is dan ook niet gewoon werk voor mij, maar een droombaan.

Zeer korte biografie:

Ik ben getrouwd en vader van drie kinderen. Geboren en opgegroeid in Apeldoorn, sinds december 2008 woon ik in Lelystad. Jarenlang heb ik in het bedrijfsleven gewerkt, waar ik veel heb geleerd en met veel leuke en bijzondere mensen heb samen mogen werken. Het was een mooie tijd, maar alle puzzelstukjes vielen pas echt op hun plaats toen ik koos voor de creativiteit en vrijheid van het freelance tekstschrijven.

Wat doe ik als ik niet schrijf?

Veel lezen. Geen verrassende tijdsbesteding voor een taalliefhebber natuurlijk.  Het begon op de lagere school met boom, roos, vis en daarna volgde in de loop der jaren een onmeetbaar aantal kranten, tijdschriften, strips, boeken en nog veel meer tekst zowel op papier als online.

Naast mijn gezin en bezig zijn met taal zijn er nog veel meer dingen waar ik blij van word: reizen, muziek luisteren, films en tv series kijken, fotograferen en fietsen door de polder.