Skip to content Skip to footer

Productomschrijvingen laten schrijven

Overtuigende productomschrijvingen zijn om twee redenen belangrijk. Zie bieden de bezoekers van je site duidelijke informatie, maar ze je trekken je bezoekers ook vaak over de streep om het product te kopen.

Vaak krijg je productomschrijvingen meegeleverd bij de producten. Omdat de meeste van je concurrenten die ook gebruiken onderscheid je jouw site daar niet mee. Waarmee wel? Met vlot leesbare, heldere omschrijvingen, die op maat voor jouw doelgroep zijn geschreven.

Duidelijk, overtuigend en beter vindbaar

Maar er is meer mogelijk: gebruik je in de productomschrijvingen de juiste zoektermen, dan ben je makkelijker en sneller vindbaar in zoekmachines als Google.

Kortom: duidelijke omschrijvingen, die je bezoekers overtuigen en die je online vindbaarheid verbeteren? Drie goede redenen om het schrijven van productomschrijvingen aan een professionele tekstschrijver over te laten.

Overtuigende productomschrijvingen

Wil jij overtuigende teksten op jouw site? Neem contact op met Tekstbureau Rietveld. Stuur een e-mail naar info@tekstbureaurietveld.nl of vul het contactformulier in.

Webteksten laten schrijven

Wanneer zijn de teksten op je website nu écht goed? Wanneer ze jouw bezoekers overtuigen dat jouw product of dienst precies is wat ze nodig hebben.

Dat doe je met webteksten waarin glashelder naar voren komt waarom jouw bezoekers bij jou moeten zijn. Of het nu gaat om spullen die je verkoopt of diensten die je aanbiedt, de pakkende teksten op je site moeten helder en overtuigend weergeven waar jij en je bedrijf voor staan.

Van homepage tot productomschrijvingen

Je kun je bij mij voor terecht voor alle mogelijke webteksten: voor op je homepage, de over ons pagina, productomschrijvingen, nieuwsberichten, blogs en nog veel meer.

Samen met jou onderzoek ik welke zoektermen jouw doelgroep gebruikt. Op basis daarvan komen we tot prettig leesbare, goed vindbare en overtuigende teksten.

Overtuigende webteksten op jouw site? Neem contact op!

Wil jij overtuigende teksten op jouw site? Neem contact op met Tekstbureau Rietveld. Stuur een e-mail naar info@tekstbureaurietveld.nl of vul het contactformulier in.

SEO-teksten laten schrijven

Wat zijn SEO-teksten eigenlijk? SEO staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands zoekmachine optimalisatie. Schrijf je SEO-teksten dus eigenlijk voor zoekmachines zoals Google? Dat ligt iets genuanceerder.

Speel in op het zoekgedrag van jouw doelgroep

SEO-teksten zijn teksten waarin je rekening houdt met het zoekgedrag en de vragen van jouw doelgroep. Een simpel voorbeeld: ben je fietsenmaker in Almere, en tikt iemand in een zoekmachine ‘fietsenmaker Almere’ in, dan wil je natuurlijk dat diegene op jouw site terecht komt.

Met SEO-teksten kun je hoger komen in de zoekresultaten in Google en andere zoekmachines. Betere vindbaarheid betekent meer bezoekers. Van de bezoekers die je naar je site trekt wil je natuurlijk ook graag dat ze overgaan tot het kopen van jouw producten, of gebruik maken van jouw diensten. Kortom, bij SEO-teksten gaat het om twee dingen:

  • Betere vindbaarheid in zoekmachines.
  • Overtuigen van de bezoekers die jouw site gevonden hebben, dat jouw product of dienst precies is wat ze nodig hebben.

Prettig leesbaar en goed vindbaar

SEO-teksten schrijven is een specialisme van Tekstbureau Rietveld. Samen met jou onderzoeken we welke zoektermen jouw doelgroep gebruikt. Op basis daarvan komen we tot prettig leesbare, goed vindbare en overtuigende teksten.

Neem contact op

Wil jij de vindbaarheid van jouw site verbeteren én overtuigende teksten op jouw site? Neem contact op met Tekstbureau Rietveld. Stuur een e-mail naar info@tekstbureaurietveld.nl of vul het contactformulier in.

Blog-artikelen laten schrijven

Misschien heb je al vaak het advies gekregen om te gaan bloggen op jouw site. Een goed idee, want met prettig leesbare en interessante content trek je meer bezoekers. Daarnaast helpt het je om meer autoriteit op je vakgebied op te bouwen.

Maar hoe pak je het precies aan? Welke onderwerpen kies je bijvoorbeeld? Hoe bouw je de tekst op en hoe schrijf je overtuigend? De kans is groot dat wanneer je met bloggen begint je er al snel achter komt dat het niet meevalt. Misschien heb je moeite met het schrijven op zich, of met de tone of voice, de onderwerpkeuze of nog iets anders.

Foutloos, vlot geschreven en overtuigend

Een goed moment om een professionele tekstschrijver in te schakelen. Om jouw blogs te realiseren in een aantrekkelijke, vlotte schrijfstijl die precies jouw doelgroep aanspreekt. Professionele teksten helpen je op drie niveaus:

  • Foutloos en vlot geschreven teksten op jouw site: je voorkomt dat lezers afhaken door spelfouten of kromme zinnen.
  • Inhoudelijk sterk en overtuigend: met sterke teksten hou de aandacht van de bezoekers vast en overtuig ze dat ze bij jou moeten zijn.
  • Trek meer bezoekers: verwerk je de juiste zoekwoorden of -termen in je blog-artikelen, dan ben je beter vindbaar in zoekmachines zoals Google en vinden meer bezoekers de weg naar jouw site.

Blog-artikelen laten schrijven over diverse onderwerpen

Samen kijken we welke onderwerpen jouw doelgroep interesseren en welke zoektermen jouw doelgroep gebruikt. Op basis daarvan komen we tot prettig leesbare, goed vindbare en overtuigende teksten.

Neem contact op

Wil jij overtuigende blog-artikelen laten schrijven? Neem contact op met Tekstbureau Rietveld. Stuur een e-mail naar info@tekstbureaurietveld.nl of vul het contactformulier in.

Whitepaper laten schrijven

Whitepapers hebben vaak twee doelen:

  • Informatie delen.
  • Leads verzamelen.

Een goede whitepaper geeft waardevolle informatie aan jouw doelgroep. Daarmee laat je zien dat jij de expert bent: jij bent degene waar ze moeten zijn. Daarnaast kun je de e-mailadressen verzamelen die men invult om de whitepaper van jouw site te downloaden. Dit zorgt vaak voor waardevolle leads. 

Een goede whitepaper schrijven kan best lastig zijn. Natuurlijk wil je jouw diensten of producten aanprijzen. Maar word je whitepaper te veel een verkooppraatje, dan storen lezers zich daar snel aan en gaat je boodschap verloren.

Laat daarom jouw whitepaper door een professionele tekstschrijver schrijven

Je bent dan verzekerd van een vlot leesbare tekst, met een uitstekende balans tussen inhoud en commercie. 

Voordat het schrijven kan beginnen stemmen we eerst het volgende af:

  • Hoe ziet je doelgroep er uit, wat is bijvoorbeeld hun taalniveau?
  • Welke producten of diensten wil je met je whitepaper onder de aandacht brengen?
  • Welke actie wil je dat de lezer na het lezen van jouw whitepaper onderneemt? Een offerte aanvragen, contact opnemen, zich inschrijven of nog iets anders?

Whitepaper laten schrijven? Neem contact op

 Wil jij een overtuigende whitepaper laten schrijven? Neem contact op met Tekstbureau Rietveld. Stuur een e-mail naar info@tekstbureaurietveld.nl of vul het contactformulier in.

Persberichten laten schrijven

Heb je interessant nieuws te melden, over jezelf of jouw bedrijf? Verstuur dit via een persbericht, om het nieuwsfeit professioneel onder de aandacht te brengen. Het grote voordeel van een persbericht uitbrengen is dat het je meer naamsbekendheid kan opleveren. Indirect kan dit ook meer omzet betekenen.

Zowel vorm als inhoud zijn belangrijk

Mediaredacties nemen een persbericht meestal niet zomaar over. Het belangrijkste is op de eerste plaats dat het bericht daadwerkelijk interessant nieuws bevat. Daarnaast is het ook belangrijk dat het persbericht goed is geschreven. Overtuigd het bericht niet of bevat het fouten en onduidelijkheden dan belandt het vrijwel zeker in de prullenbak.

Laat jouw persbericht schrijven door een professional

Laat je jouw persbericht schrijven door een professionele tekstschrijver dan weet je zeker dat het aan alle eisen voldoet die redacties aan een goed persbericht stellen. Natuurlijk is het nieuwsfout op zich het belangrijkste, maar met een professionele schrijfstijl vergroot je de kans aanzienlijk dat het bericht opgepakt wordt en publiciteit krijgt.

Neem contact op

Wil jij een overtuigend persbericht laten schrijven? Neem contact op met Tekstbureau Rietveld. Stuur een e-mail naar info@tekstbureaurietveld.nl of vul het contactformulier in.